Sprotyv-UA

Нуланд навчили лаятися російські моряки

Published: in Новини by .

Держдеп заявив, що скандальна бесіда помічника держсекретаря США Вікторії Нуланд та посла США в Україні була давно. Також у відомстві припустили, де Нуланд могла навчитися міцним слівцям і заявили, що лише деякі країни мають шпигунський потенціал для перехоплення дипломатичних дзвінків.

Нагадаємо, що скандал вибухнув після того, як в інтернеті з'явився запис телефонної розмови Нуланд із послом США у Києві Джеффрі Пайєттом. Образившись на нерішучість лідерів Європейського Союзу у боротьбі з “чорними задумами” Москви в Україні, нинішня заступник державного секретаря США Вікторія Нуланд під час цієї розмови взяла та послала ЄС на три літери. Справжність запису США формально не визнавали, але Нуланд вибачилася перед колегами з ЄС.

Увечері в п'ятницю 7 лютого представник держдепартаменту Дженніфер Псакі заявила журналістам, що телефонна розмова, в якій помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд вжила нецензурні висловлювання під час обговорення ситуації в Україні з американським послом у Києві Джеффрі Пайєттом, мала місце досить давно, про це повідомляє «Інтерфакс». .

"Ця тема обговорювалася багато днів тому у контексті питання про те, хто увійде до складу уряду, а хто ні", – сказала вона.

Держдеп навіть пояснив, хто навчив Нуланд міцним слівцям. Звісно ж росіяни. Та не просто росіяни, а моряки. Виявляється, коли Нуланду було 23 роки, вона деякий час працювала на російському торговому судні. "Ви, можливо, знаєте історію про те, як Нуланд у віці 23 років протягом восьми місяців працювала на російському торговому судні, і навчилася там ідеально використовувати певну лексику кількома мовами", – сказала Псакі. Втім, журналісти розцінили цей вислів представника Держдепу як жарт.

Крім цього Джен Псакі розповіла пресі, які держави могли б стояти за прослуховуванням цих переговорів. На її думку, лише кілька країн мають технічні можливості, які були необхідні для перехоплення телефонної розмови. При цьому вона не стала однозначно звинувачувати в тому, що сталося, російські спецслужби.

“Ми не маємо однозначного підтвердження. Ми лише говоримо, що російські чиновники були першими, хто звернув увагу на запис. Тільки кілька країн мають можливості такого рівня”.

При цьому представник держдепу уникнув відповіді на запитання, чи могли перехопити розмову українські спецслужби.

Comments

Leave a Reply