Sprotyv-UA

Зеленський заперечує присутність Росії у Сумській області України

Published: in Новини by .

Президент України Володимир Зеленський у понеділок спростував, що російські війська захопили село на північному сході Сумської області, куди, як стверджував чеченський лідер Рамзан Кадиров, просунулися сили Москви.

Кадиров заявив у неділю, що російські війська захопили прикордонне село Рижівка. Негайного коментаря з боку Міністерства оборони Росії не було, а місцевий український чиновник спростував це твердження.

Зеленський заявив, що українські сили «повністю контролюють» Сумську область і що російські диверсійні групи, що там діють, «знищені».

“Щодо села Рижівка, то там окупанти намагалися провести пропагандистську операцію”, – повідомив він у соціальних мережах. «Станом на сьогодні вранці російський прапор у селі знищено, окупантів немає».

Зеленський заявив, що бої у промисловому Донецькому регіоні були «найважчими» і що українські сили роблять все, щоб стабілізувати свої позиції.

Кадиров заявив, що бійці його батальйону "Ахмат" "разом із військовослужбовцями інших російських підрозділів провели тактичні операції та звільнили від ворога ще один населений пункт" у Сумській області.

"В результаті масштабних запланованих наступальних дій українська сторона зазнала значних втрат і була змушена відступити", – додав він.

Юрій Зарко, український голова місцевого муніципалітету, спростував факт захоплення Рижівки та повідомив державний телеканал “Супільне”, що в селі немає російських військ.

Минулого місяця Зеленський попередив, що Росія збирає війська вздовж північного кордону перед можливим новим наступом.

Минулого місяця влада розпочала евакуацію жителів деяких прикордонних міст і сіл Сумської області, посилаючись на ризик посилення російських нападів.

10 травня Росія розпочала велику наземну операцію в сусідній Харківській області, захопивши кілька міст та сіл, оскільки київські сили боролися з нестачею живої сили та боєприпасів.

З того часу Україна направила до цього району підкріплення, але поступилася позицією Росії на інших ділянках фронту, а Зеленський у неділю попередив про важкі бої у східній частині Донецької області.

Comments

Leave a Reply