Sprotyv-UA

Російський атомний підводний човен прибув на Кубу

Published: in Новини by .

Російський атомний підводний човен та інші військові кораблі прибули на Кубу в середу з п'ятиденним візитом на острів, щоб продемонструвати силу на тлі напруженості між США і Росією.

Підводний човен «Казань», який, за словами Куби, не несе на борту ядерної зброї, супроводжували фрегат «Адмірал Горшков», а також нафтовий танкер та рятувальний буксир.

«Казань» і «Адмірал Горшков», один із найсучасніших військових кораблів Росії, можна було побачити недалеко від Гавани, що приблизно за 90 миль від південного узбережжя Флориди.

Танкер «Пашин» та буксир увійшли до гавані рано вранці в середу, повідомив репортер AFP.

Комуністичний уряд Куби оголосив, що міністр закордонних справ Бруно Родрігес зустрічається зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим у середу в Москві, оскільки два колишні союзники по холодній війні прагнуть зміцнити свої зв'язки.

Президент Куби Мігель Діас-Канель зустрівся з російським колегою Володимиром Путіним минулого місяця на щорічному військовому параді 9 травня на Червоній площі біля Кремля.

Куба була важливою державою-клієнтом Радянського Союзу під час холодної війни. Розміщення радянських ракетно-ядерних об'єктів на острові спровокувало Кубинську ракетну кризу 1962 року, коли Вашингтон і Москва були близькі до війни.

Відносини між Росією та Кубою стали тіснішими після зустрічі Діас-Канеля та Путіна у 2022 році.

Comments

Leave a Reply