Sprotyv-UA

Білорусь посилює охорону кордону з Україною

Published: in Новини by .

Білорусь посилює охорону кордону з Україною

Фото: Білорусь оголосила про посилення охорони кордону з Україною

Днями на Гомельщині білоруські прикордонники нібито збили квадрокоптер, який нібито рухався з території України в глиб Білорусі.

У Білорусі проводяться заходи щодо подальшого зміцнення кордону з Україною після інциденту з нібито українським дроном. Про це повідомляє Прикордонний комітет Білорусії.

Вздовж кордонів регулярно фіксують розвідувальні польоти українських безпілотних літальних апаратів. Так, днями на Гомельщині білоруські прикордонники нібито збили квадрокоптер, який нібито рухався з території України в глиб Білорусі.

“Беспілотний літальний апарат був змушений до посадки за 150 метрів від державного кордону. На флеш-карті БПЛА виявлено відеофайли, аналіз яких свідчить, що літальний апарат здійснював розвідку промислових об'єктів, що знаходяться на прикордонній території, а також прикордонну інфраструктуру”, – йдеться у повідомленні.

Також у Білорусі заявили, що на Гомельщині нібито виявили схованку з “компонентами для виготовлення саморобних вибухових пристроїв”.

Керівник Центру протидії дезінформації при РНБО України Андрій Коваленко прокоментував ситуацію, заявивши, що прикордонникам Білорусі слід спочатку подивитися, чи не виходять з їхньої території російські ДРГ, а потім говорити про прикордонні країни України.

“Зрозуміло, що від Путіна надійшло завдання нагнітати до прикордонних. Але вдавати, що нічого не знають про ДРГ з російської армії – це смішно”, – зазначив він.

Comments

Leave a Reply