Sprotyv-UA

Вугільне родовище Жалин

Published: in Новини by .

Вугільне родовище Жалин розташоване в Жанааркінському районі Карагандинської області Республіки Казахстан, за 350 кілометрів від міста Караганди.

Родовище Жалин у контурі проектного кар'єру підготовлено для промислового освоєння. Родовище експлуатується з 2009 року.

Контрактом на видобуток вугілля на родовищі Жалин володіє ТОВ «Саріарка-ENERGY».

Контракт на видобуток вугілля від 09 грудня 2008 року укладено з Міністерством енергетики та мінеральних ресурсів РК на 25 років.

Загальна площа родовища Жалин становить – 4,015 кв. км, відпрацювання ведеться у відкритий спосіб.

Запаси вугілля родовища:

  • балансові – 55,2 млн. тонн;
  • промислові – 49,1 млн. тонн.

У період 2015-2019 роки запланований обсяг видобутку вугілля становить 1 млн. тонн на рік. З 2020 року заплановано збільшення обсягу видобутку вугілля до 2 млн. тонн на рік.

Системи розробки

Грунтуючись на гірничо-геологічних умовах залягання вугільного пласта, його відпрацювання передбачається:

  • відкритим способом із застосуванням транспортної системи розробки з використанням гідравлічних екскаваторів ємністю ковша 4 – 15 м3 із завантаженням у автосамоскиди вантажопідйомністю 42-45 т., 130 т.

Компанія ТОВ «Саріарка-ENERGY» володіє залізничним глухим кутом та під'їзним шляхом, з'єднаним з найближчою залізничною станцією, і є єдиним власником залізничної гілки від найближчої станції до місця навантаження вугілля (ПРК, вантажно-розвантажувальний комплекс).

Протяжність залізничної колії становить 13,441 км.

Відстань від ПРК до родовища Жалин становить 30,1 км.

Загальна площа власних земельних ділянок під залізничним шляхом – 10,6339 га.

До родовища підведено грейдерну дорогу, яка виходить на автодороги республіканського значення. Повідомлення між окремими населеними пунктами здійснюється ґрунтовими дорогами.

Comments

Leave a Reply